Vi ste na: Početna
Pravda

ZBOG SUDSKE ODLUKE AMERIČKA UPRAVA ZA SIGURNOST I ZDRAVLJE NA RADU (OSHA) OBUSTAVILA AKTIVNOSTI VEZANE ZA PROVOĐENJE TKZ. BAJDENOVOG MANDATA ZA VAKCINE!!!

 

21.11.2021 12:04
 

 

Sa web stranice američkog tima pravnih i drugih stručnjaka za pomoć u zaštiti prava koja se krše covid mjerama - https://covidlegalusa.com/ prenosimo važne informacije o blokadi Bajdenovog “mandata vakcine” u cijeloj zemlji nakon naloga saveznog suda:

 

Sudovi i pravo

AŽURIRANJE: OSHA službeno zaustavlja provedbu Bajdenovog “mandata vakcine” u cijeloj zemlji nakon naloga saveznog suda

  1. novembar 2021admin

TheCOVIDBlog.com

NJU ORLEANS — Oglasio se američki peti okružni apelacioni sud, a Bajdenova administracija sarađuje kako bi izbjegla optužbe za nepoštovanje suda.

Uprava za sigurnost i zdravlje na radu (OSHA) dobila je zadatak da provede mandat Biden vakcine, koji se tehnički naziva „OSHA-ov privremeni standard vakcinacije i testiranja na COVID-19 (ETS).“ Mandat je stupio na snagu 5. novembra i zvanično je objavljen kao 86 Fed. Reg. 61402 . Ali nekoliko država i privatnih kompanija istog dana odmah je osporilo ustavnost mandata.

Prošlog ponedjeljka dali smo proširenu analizu odluke Petog okruga.

POVEZANO: Pravno ažuriranje: Peti okružni apelacioni sud ponovo potvrđuje da ostaje na mandatu Bajdenove vakcine, naziva je „fatalnom manjkavom“ (15. novembra 2021.) 

Sud je izdao hitnu zabranu kojom se nalaže izvršenje izvršnog naloga 6. novembra, čekajući odgovor od Bajdenove administracije. Preliminarna zabrana je ponovo potvrđena prošlog petka. OSHA je danas ažurirala svoju web stranicu , potvrđujući da je obustavila sve aktivnosti vezane za provođenje i provedbu mandata vakcine kao rezultat odluke Petog kruga.

“Dana 12. novembra 2021., američki Apelacioni sud za peti okrug odobrio je zahtjev za odlaganje OSHA-ovog Privremenog standarda za vakcinaciju i testiranje protiv COVID-19, objavljenog 5. novembra 2021. (86 Fed. Reg. 61402) (“ETS” ).

Sud je naredio da OSHA "ne preduzme nikakve korake za implementaciju ili provođenje" ETS-a "do daljnjeg sudskog naloga". Iako OSHA ostaje uvjerena u svoje ovlaštenje da zaštiti radnike u hitnim slučajevima, OSHA je obustavila aktivnosti vezane za implementaciju i provođenje ETS-a u očekivanju budućeg razvoja sudskih sporova.”

U normalnim vremenima, ovo bi bile vijesti u trendu. Ali glavni mediji šute, a velika tehnologija cenzuriše ovaj veliki razvoj događaja u ovim distopijskim vremenima.

Uticaj stvarnog svijeta

Kao što smo primijetili u ponedjeljak, peti krug učinio je Bajdenov mandat nesprovodivim u Louisiani, Mississippiju i Teksasu. To je sada neprovedivo u cijeloj zemlji. Stoga sve kompanije koje implementiraju mandate mRNA i virusnih vektorskih DNK to rade po sopstvenoj volji. Postoji još nekoliko tužbi koje su još u toku pred drugim sudovima koji takođe traže da se zabrani mandat Bidenove administracije. Na kraju će svi navedeni slučajevi biti kombinovani i odlučivati Vrhovni sud SAD.

Naravno, neke države i gradovi (npr. Oregon, Los Angeles) i dalje imaju svoje vlastite mandate i pravila pasoša za vakcinu. Ali ne postoji savezni mandat i ne dozvolite svom poslodavcu da vam kaže da postoji.

Nastavit ćemo pratiti i izvještavati o razvoju događaja.

...

Preuzeto sa:

https://thecovidblog.com/2021/11/18/update-osha-officially-halts-nationwide-enforcement-of-biden-vaccine-mandate-following-federal-court-order/

 

 

0 0