Vi ste na: Početna
Novosti

VIŠE OD 100 MLADIH IZ ONTARIJA POSLATO U BOLNICU ZBOG COVID MRNA VAKCINA

 

11.09.2021 09:15
 

BIG PHARMA › VIJESTI

09/07/21

Više od 100 mladih iz Ontarija poslato je u bolnicu zbog srčanih problema povezanih s vakcinisanjem, pokazuju izvještaji

Prema izvještaju koji je prošle sedmice objavilo javno zdravstvo Ontario, 7. avgusta u Ontariju je bilo 106 incidenata miokarditisa i perikarditisa nakon vakcine kod osoba mlađih od 25 godina.

By 

Megan Redshaw

izvještaju objavljenom prošle sedmice javno zdravstvo Ontario (PHO) pokazala je učestalost srčanih upala od mRNA vakcinacije znatno češća kod mladih ljudi.

Od 7. avgust, bilo je 106 incidenata miokarditis i perikarditis u osoba mlađih od 25 u Ontario - nešto više od polovine ukupnog broja svih takvih incidenata, prijavio Toronto Sun .

Bilo je 31 slučaj u starosnoj grupi od 12 do 17 godina i 75 slučajeva u dobi od 18 do 24 godine. Osamdeset posto svih slučajeva bili su muškarci.

"Stopa prijavljivanja miokarditisa/perikarditisa bila je veća nakon druge doze mRNA vakcine nego nakon prve, posebno za one koji su primali Moderna vakcinu kao drugu dozu u seriji (bez obzira na proizvod za prvu dozu)", navedeno je u izvještaju.

PHO je dodao da je stopa prijavljivanja srčanih upala kod onih od 18 do 24 bila sedam puta veća sa Modernom nego sa Pfizerom. Pfizer je trenutno jedina vakcina odobrena za upotrebu u dobi od 12 do 17 godina u Ontariju.

Početkom juna PHO je izdao Direktivu o pojačanom nadzoru, od koje se traži da jedinice za javno zdravstvo daju prioritet praćenju za sve izvještaje o miokarditisu ili perikarditisu nakon bilo koje vakcine protiv COVID mRNA i da obavijeste PHO o izvještaju.

Od početka programa imunizacije protiv COVID -a u Ontariju 13. prosinca , bilo je ukupno 314 prijava o miokarditisu ili perikarditisu nakon primitka vakcine protiv mRNA COVID -a.

Do 7. augusta bilo je ukupno 202 posjeta hitnoj pomoći u svim starosnim grupama zbog upale srca nakon vakcinisanja, a 146 ih je dovelo do hospitalizacije. Tri slučaja rezultirala su prijemom na intenzivnu njegu.

NARUČITE DANAS: Nova knjiga Roberta F. Kennedyja, Jr. - 'Pravi Anthony Fauci'

U izvještaju je zaključeno da se "vakcine protiv COVID-19 i dalje preporučuju i vrlo su efikasne u sprečavanju simptomatske infekcije i teških ishoda bolesti COVID-19, koja je također povezana s rizikom od miokarditisa."

Više na:

https://childrenshealthdefense.org/defender/public-health-ontario-youth-hospital-vaccine-related-heart-problems/

0 0