Vi ste na: Početna
Novosti

VAŽNO - PODACI ZA POLICIJU I TUŽILAŠTVA: IDENTIFIKOVANI POJEDINCI I ORGANIZACIJE KOJI BI MOGLI BITI ODGOVORNI ZA COVID PREVARU I GLOBALNU ZAVJERU PROTIV ČOVJEČANSTVA?!!!

 

17.02.2022 09:15
 

Kovid kriminalna mreža vodi do vrata pakla

Analiza dr. Josepha Mercole Provjerena činjenica 

 1. februar 2022

UKRATKO

 • Njemački „Klub jasnih riječi“ duboko uranja u mrežu pojedinaca i organizacija odgovornih za COVID prevaru
 • Bez obzira da li je očigledno vidljiva ili ne, možete identifikovati skoro svaku mrežu povezivanjem tačaka između pojedinaca i organizacija. Ko sa kim radi, gdje i zašto? Ko koga plaća? A kada to učinite, možete jasnije identificirati motive iza različitih odluka
 • Čini se da je Fondacija Bill & Melinda Gates blizu vrha ili centra ove mreže COVID-19. Gates je također veliki finansijer mejnstrim medija, a njegova mreža se proteže i na globalnu politiku hrane i klimatskih promjena
 • Fondacija Gates, kroz svoje finansiranje WEF-a, također igra važnu ulogu u Velikom ponovnom postavljanju, koji je službeno predstavljen tokom samita WEF-a u maju 2020.
 • Planirano je da se svaki zamislivi aspekt života i društva "resetuje" prema njihovom planu. Na kraju krajeva, to je mjesto gdje nas ovaj zločinački COVID poduhvat pokušava odvesti

Gornji video, njemačkog Cluba Der Klaren Worte, ili Kluba jasnih riječi, duboko uranja u mrežu pojedinaca i organizacija odgovornih za COVID prevaru. Zvuk je na njemačkom, ali na dnu videa se nalazi prevod s natpisom.

Reviju vodi novinar i filmaš Markus Langemann. Kao što je primijetio Langemann, nisu nužno ljudi s najboljim idejama ti koji pobjeđuju u životu. Umjesto toga, pobjednici su oni koji su u „pravoj“ mreži — mreži sa ljudima na pravim mjestima. Nikada nemojte podcijeniti snagu mreže.

Neke mreže su vidljive. Jedan primjer bi bila alumni mreža kojoj se možete pridružiti i koristiti za promoviranje svoje karijere. Ostale mreže su skrivenije, tajnovitije i ekskluzivnije i u njih se može ući samo uz odabranu pozivnicu drugog člana.

Bez obzira da li je očigledno vidljiva ili ne, možete identifikovati skoro svaku mrežu povezivanjem tačaka između pojedinaca i organizacija. Ko sa kim radi, gdje i zašto? Ko koga plaća? A kada to učinite, možete jasnije identificirati motive iza različitih odluka.

Otkrivena globalna mreža

U ovom videu, Langemann predstavlja “mrežni dokument koji je jedinstven u svijetu i koji vam po prvi put pokazuje složenu mrežu odnosa, od nevladinih organizacija (NVO), kompanija, dokumenata i ljudi”.

Dokument od 170 stranica opisuje više od 7.200 veza između 6.500 entiteta i objekata, uključujući tokove plaćanja i ulaganja.

“U slučaju fondacije Bill & Melinda Gates, već na 4. stranici dokumenta vidite da je ova fondacija potrošila 43 milijarde dolara [napomenite da je to milijarda sa “b”] samo u SAD-u u periodu od 1994. do 2001. , i u tom periodu distribuirao oko pola milijarde dolara u Njemačkoj”, kaže Langemann.

Dokument možete pregledati i preuzeti ovdje . 1 Dokument je uglavnom na engleskom jeziku. Nevjerovatno je sveobuhvatnog opsega, detaljno opisuje globalnu mrežu koja radi iza kulisa kako bi utjecala na globalno zdravlje, finansije i upravljanje.

Što je zanimljivo na stranu, dokument je zapravo kreiran pomoću softvera koji istražitelji i detektivi koriste kako bi im pomogli da identifikuju skrivene veze između potencijalnih osumnjičenih. Svi podaci, dokumenti, podaci o plaćanju i tako dalje su javno dostupni.

Crvene strelice se koriste u cijelom dokumentu za označavanje tokova novca, kao što su grantovi, donacije i druga plaćanja. Kao jedan primjer, kao što je prikazano na stranici 3 dokumenta, najmanje 21 američki univerzitet finansiraju i kroz samo tri ključne organizacije:

 1. Fondacija Bill & Melinda Gates
 2. Projekat Otvorena filantropija, fondacija za istraživanje i dodjelu grantova, koja je povezana sa WEF-om
 3. Wellcome Trust, druga najveća zdravstvena fondacija na svijetu, smještena u Velikoj Britaniji

Mala usko pletena grupa

Prema anonimnom IT stručnjaku koji je kreirao dokument, srž ove „COVID kriminalne mreže“, oko koje se sve vrti, nije veće od 20 ili 30 ljudi. Nekoliko njih se pojavljuje na stranici 36.

Okupili su se 8. maja 2019. na događaju CDU/CSU gdje su razgovarali o tome kako ojačati globalno zdravlje i implementirati ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda. CDU/CSU je politički savez dvije njemačke političke stranke, Hrišćansko-demokratske unije Njemačke (CDU) i Hrišćansko-socijalne unije u Bavarskoj (CSU). Među prisutnima su bili:

Hermann Gröhe, član Hrišćanske demokratske unije (CDU) i bivši ministar zdravlja

Ralph Brinkhaus, parlamentarni lider CDU

dr Angela Merkel, bivša kancelarka Njemačke i članica CDU

Ilona Kickbush, dr., Diplomski institut za međunarodne i razvojne studije, Ženeva

Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor SZO

Dr. Christian Drosten, njemački virolog koji je početkom 2020. kreirao COVID PCR test

Dr. Clarissa Prazeres da Costa, mikrobiolog i specijalista za infektivne bolesti

Joe Cerrell, generalni direktor za Evropu, Bliski istok i istočnu Aziju za The Gates Foundation

Profesor Jeremy Farrar, direktor Wellcome Trusta

dr. Georg Kipels, član CDU

Jens Spahn, član CDU-a i bivši ministar zdravlja

Od tog sastanka u maju 2019. pa nadalje, ovi pojedinci se nalaze iznova i iznova, u radnim grupama koje se preklapaju. U prošlosti ih možete pronaći i kako trljaju laktove.

Na primjer, Farrar, Drosten i Kickbush su bili prisutni na stolnoj vježbi o međunarodnom odgovoru na namjerne biološke događaje 14. februara 2019., održanoj na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, kao što je prikazano na stranici 124. Pojedinci sa Instituta Robert Koch, Kinezi CDC i Gates fondacija su također bili prisutni.

U 2017. i 2018. Kickbush, Drosten i Farrar su dodani kao članovi Međunarodnog savjetodavnog odbora za globalno zdravlje. Farrar i Kickbush su se također pridružili Odboru za praćenje globalne spremnosti, zajedničkom ogranku SZO i Svjetske banke, koji je zvanično pokrenut u maju 2018. (Dr. Anthony Fauci je još jedan član ovog odbora.) Dvije druge ključne osobe unutar ove mreže su:

 • Chris Elias, predsjednik Globalnog razvojnog programa u Gates Foundation. On je također u Odboru za praćenje globalne spremnosti i Međunarodnom savjetodavnom odboru za globalno zdravlje, zajedno s Kickbushom, Drostenom i Farrarom.
 • Peter Piot, belgijsko-britanski mikrobiolog poznat po svojim istraživanjima ebole i AIDS-a, profesor globalnog zdravlja, direktor Londonske škole higijene i tropske medicine, viši saradnik Globalnog zdravstvenog programa Fondacije Gates i bivši podsekretar -general pri Ujedinjenim nacijama.

Ključne organizacije

Zbog složenosti mrežnih veza, ovdje zaista ne postoji jednostavan način da ih sumiramo. Jednostavno morate proći kroz dokument, stranicu po stranicu. Uz to, ključne organizacije, čije su mrežne veze detaljno opisane, uključuju:

Fondacija Bill & Melinda Gates

Wellcome Trust, organizacija koju finansira GlaxoSmithKline (proizvođač cjepiva u koju je Bill Gates finansijski uložen) i strateški je povezana s njom.

Svjetska zdravstvena organizacija

Rockefeller Foundation

Grupa Svjetske banke

Svjetski ekonomski forum (WEF)

GAVI, Vaccine Alliance, osnovana od strane Gates Foundation

Koalicija za inovacije u pripremi za epidemiju (CEPI), koju su osnovale vlade Norveške i Indije, Fondacija Gates, Wellcome Trust i WEF

Globalni fond

Forum mladih globalnih lidera, koji je osnovao WEF 2004. godine

FIND, globalna alijansa za dijagnostiku, nastoji osigurati jednak pristup pouzdanoj dijagnozi širom svijeta

Big Pharma

Univerzitet Johns Hopkins

Charité - Univerzitetska medicina Berlin

Institut Robert Koch

Evropska komisija

Evropska regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA)

Švajcarska agencija za terapeutske proizvode

Njemački globalni zdravstveni centar

 

Čini se da je Fondacija Bill & Melinda Gates blizu vrha ili centra ove kriminalne mreže, ovisno o tome kako je vizualizirate. Gates je također veliki finansijer mejnstrim medija, što je, naravno, važno ako želite da osigurate jednostrano dobru štampu.

Gatesova kontrola medija

U prošlosti, Fondacija Bill & Melinda Gates financirala je postavljanje "obrazovnih" poruka u popularne TV emisije kao što su "ER", "Zakon i red: SVU" i "Privatna praksa", uključujući teme kao što su prevencija HIV-a, hirurška sigurnost i širenje zaraznih bolesti, odnosno vakcinacije. Ali to je bio samo početak.

Putem više od 30.000 grantova, Gates je dao najmanje 319 miliona dolara medijima, uključujući CNN, NBC, NPR, PBS, The Atlantic, Texas Tribune (SAD), BBC, The Guardian, The Financial Times, The Daily Telegraph (UK ), Le Monde (Francuska), Der Spiegel (Njemačka), El País (Španija) i globalni emiteri poput Al-Jazeere. 3

Više od 38 miliona dolara Gejtsovog novca takođe je prebačeno u centre za istraživačko novinarstvo. Većina tog novca otišla je u razvoj i širenje medija u Africi. 4 Kao što možda sumnjate, Gejtsove donacije dolaze uz obavezu. Kako prenosi Columbia Journalism Review: 5

“Kada Gates daje novac redakcijama, to ograničava način na koji se novac koristi – često za teme, kao što su globalno zdravlje i obrazovanje, na kojima fondacija radi – što može pomoći da se podigne njen dnevni red u medijima.

Na primjer, 2015. Gates je dao 383.000 dolara Poynter institutu, nadaleko citiranom autoritetu za novinarsku etiku ... izdvajajući sredstva 'za poboljšanje tačnosti tvrdnji u svjetskim medijima u vezi s globalnim zdravljem i razvojem.' Viši potpredsjednik Poynter Kelly McBride rekla je da je Gejtsov novac proslijeđen stranicama za provjeru činjenica u medijima...

Od 2000. Gates fondacija je dala NPR-u 17,5 miliona dolara [sada do 24,6 miliona dolara 6 ] kroz 10 dobrotvornih grantova - svi su namijenjeni za pokrivanje globalnog zdravstva i obrazovanja, specifičnih pitanja na kojima Gates radi.”

Ko još kontroliše medije?

Gejtsova moć nad medijima je ogromna, ali on nije jedini akter. Ostali igrači u kontroli medija uključuju BlackRock i Vanguard Group, dvije najveće kompanije za upravljanje imovinom na svijetu, koje također kontrolišu Big Pharma. 7 Oni su na vrhu piramide koja kontrolira praktično sve, ali ne čujete za njihov zastrašujući monopol, jer oni također posjeduju i medije. Kao što je navedeno u videu, “The Puppet Masters Portfolios”, Vanguard i Blackrock: 8

"... posjeduju vijesti koje su kreirane, posjeduju distribuciju vijesti koje su kreirane, posjeduju živote novinara koji izvještavaju vijesti koje se distribuiraju koje se kreiraju na vašem TV ekranu. CBS, FOX, ABC , nije važno koju gledate.”

Kako sada stoji, važno je biti svjestan da su konvencionalni mediji pod kontrolom moćnih utjecaja — bilo da se radi o Billu Gatesu, BlackRocku ili Vanguardu — i njihova primarna namjera nije da vam daju objektivne informacije, već da unaprijede planove te uticaje.

Ko zaista posjeduje svijet?

BlackRock i Vanguard također posjeduju dionice na neverovatno dugoj listi gotovo svake velike kompanije na svijetu. Osim svjetskih medija, kompanije koje kontrolišu Blackrock i Vanguard obuhvataju sve, od zabave i avio-kompanija do društvenih medija i komunikacija 9 — doslovno sve čega se možete sjetiti, a mnogo toga što ne možete.

Zajedno, oni formiraju skriveni monopol na globalnu imovinu, a svojim uticajem na naše centralizovane medije, imaju moć da manipulišu i kontrolišu veliki deo svetske ekonomije i događaja, kao i način na koji svet gleda na sve to.

Sve u svemu, BlackRock i Vanguard imaju vlasništvo nad oko 1.600 američkih firmi, koje su 2015. godine imale zajednički prihod od 9,1 bilion dolara. Kada dodate trećeg po veličini globalnog vlasnika, State Street, njihovo zajedničko vlasništvo obuhvata skoro 90% svih S&P 500 kompanija. 10

Zanimljivo je da Vanguard također drži veliki udio u Blackrocku. Zauzvrat, Bloomberg je Blackrock nazvao "četvrtom granom vlade" jer su oni jedina privatna firma koja ima finansijske ugovore da pozajmljuje novac centralnom bankarskom sistemu. 11

Vlasnici i dioničari Vanguarda su Rothschild Investment Corp, 12 Edmond De Rothschild Holding, 13 italijanska porodica Orsini, američka porodica Bush, britanska kraljevska porodica i porodica du Pont, porodice Morgan, Vanderbilt i Rockefeller. 14 , 15

Gejts diktira i globalnu politiku hrane

Pored njegovog uticaja na globalno zdravlje i medije, Bill Gatesova mreža uključuje i globalnu prehrambenu i poljoprivrednu politiku. On je čak i jedan od najvećih vlasnika poljoprivrednog zemljišta u SAD-u. 16 Kad bi Gates bio zagovornik organskih proizvoda, njegovo vlasništvo nad zemljom bi se vjerovatno smatralo dobrom stvari, ali on je sve samo ne.

Naprotiv, on ne samo da je dugogodišnji zagovornik GMO-a i toksičnih poljoprivrednih hemikalija, već je i uporno pozivao zapadne nacije da pređu na 100% sintetičku laboratorijski uzgojenu imitaciju govedine, i osudio je zakonske pokušaje da osiguraju lažno meso. ispravno označene, jer će to usporiti javno prihvatanje. 17

Nije iznenađujuće što je Gejts finansijski uložen u većinu svojih predloženih „rješenja“ za svjetske probleme, bilo da se radi o gladi, bolesti, virusnim pandemijama ili klimatskim promjenama. 18

Upravo su ovakve vrste samoslužnih poduhvata donijele Gejtsu nezvaničnu titulu najopasnijeg filantropa na svijetu. Kao što je primijetio AGRA Watch, 19 Vandana Shiva, Ph.D., i drugi, Gatesova filantropija stvara nekoliko novih problema za svaki od njih koje obećava riješiti, a najbolje se može opisati kao “filantrokapitalizam”.

Iznova i iznova, Gejtsov globalistički pristup poljoprivredi imao je razorne posledice po održivost hrane i životne sredine uopšte, a posebno po bezbednost lokalne hrane. Međutim, to je profitabilno za Gejtsa i njegove korporativne saveznike, i unapređuje tehnokratski plan da se kontroliše svet posedovanjem svih svetskih resursa.

[Veliko resetovanje] je vizija za prevođenje svijeta u totalitarnu i autoritarnu nadzornu državu kojom manipulišu tehnokrate kako bi upravljali traumatizovanim stanovništvom, pomjerili bogatstvo naviše i služili interesima elitnih oligarha milijardera. ~ The Defender

WEF, koji je osnovao tehnokrata Klaus Schwab, samo je jedna od globalnih nevladinih agencija koje pomažu u promoviranju Gatesove destruktivne agende za poljoprivredu i lažnu hranu.

Veliki reset života kakvog ga poznajemo

Fondacija Gejts, kroz svoje finansiranje WEF-a, takođe igra važnu ulogu u Velikom ponovnom postavljanju, koji je zvanično predstavljen tokom samita WEF-a u maju 2020. Kako je izvestio The Defender, Veliko resetovanje: 20

“... je vizija za prevođenje svijeta u totalitarnu i autoritarnu nadzornu državu manipulisanu tehnokratima za upravljanje traumatizovanim stanovništvom, da bi se prebacilo bogatstvo prema gore i služilo interesima i vizijama elitnih milijarderskih oligarhaja.”

Planirano je da se svaki zamislivi aspekt života i društva "resetuje" prema njihovom planu - uključujući globalnu politiku hrane. Na čelu te specifične optužbe je organizacija pod nazivom EAT Forum, čiji je suosnivač Wellcome Trust, a koja sebe opisuje kao „Davos za hranu“.

Najveća inicijativa EAT Foruma zove se FReSH, koja ima za cilj transformaciju prehrambenog sistema u cjelini. Projektni partneri u ovom poduhvatu su Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever i Google. EAT takođe sarađuje sa skoro 40 gradskih vlasti u Evropi, Africi, Aziji, Severnoj Americi, Južnoj Americi i Australiji, i pomaže Fondu Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF) koji finansira Gates da kreira ažurirane smernice za ishranu.

Kao što vidite, bez obzira na to koju mrežu gledate, bilo da se radi o globalnom zdravstvu, finansijama, medijima, ekološkoj politici ili hrani, Fondacija Gates, WEF i Wellcome Trust su tu, a povezujući sve to je Veliki plan resetovanja , sa svojom Četvrtom industrijskom revolucijom (još jedna švabska izmišljotina), koja je transformacija samog čovječanstva u kiborge povezane na internet.

Na kraju krajeva, to je mjesto gdje nas ovaj zločinački COVID poduhvat pokušava odvesti. Da spriječimo da ta distopijska noćna mora postane naš dio, moramo vidjeti skrivene mreže koje rade iza kulisa.

Moramo priznati da se odluke ne donose slučajno. Postoji plan, a odluke u naizgled različitim oblastima zapravo imaju identičan cilj. To ne možete vidjeti ako mislite da ljudi, organizacije, pa čak i države rade nezavisno.

Oni su zapravo umreženi, što ih čini tako moćnim. Ono što može prekinuti ili slomiti tu moć je javni uvid u ove mreže i razumijevanje da je krajnji cilj svih njih da „resetuju” i „ponovno izgrade” civilizaciju („Build Back Better”) u jednu koju sami stvaraju. 

 Izvori i reference

...

Preuzeto sa:

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/02/17/covid-criminal-network.aspx?ui=4e98ea5ef950ab91616fbdb6fd3f30fa16a0b41939b8784b93194d7846c74384&sd=20210301&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20220217&mid=DM1108865&rid=1410007008

... 

Povezani članci:

0 0