Vi ste na: Početna
COVID-19

Udruženje američkih ljekara i hirurga (AAPS) protiv obaveznog vakcinisanja zdravstvenih radnika

 

29.07.2021 11:41
 
  1. jula 2021

AAPS podržava pravo ljekara na odbijanje vakcine protiv COVID-19 

Kao odgovor na Zajedničku izjavu Američkog medicinskog udruženja (AMA) i drugih koji podržavaju obavezno vakcinisanje protiv COVID-19 za sve zdravstvene radnike, Udruženje američkih ljekara i hirurga (AAPS) izdalo je Izjavu u znak podrške svima , uključujući Medicinske radnike, koji će odbiti medicinsku intervenciju :

“Udruženje američkih ljekara i hirurga (AAPS) izjavljuje da sva ljudska bića imaju pravo na slobodu koju ne gube kada služe bolesnima ili invalidima. 

Etička posvećenost zaštiti drugih ne zahtijeva od radnika da se odreknu svog tjelesnog integriteta i samoodređenja ...

“Rizici i koristi razlikuju se kod pojedinih pacijenata i u različitim okolnostima. Postizanje pečata odobrenja od strane Uprave za hranu i lijekove (FDA) - preliminarno jer se studije ne planiraju završiti prije kraja 2022. - ne daje sigurnost ili djelotvornost. Proizvodi koje je odobrila FDA često su povlačeni….

„Zajednička izjava priznaje samo medicinsko izuzeće i izostavlja spominjanje vjerskog izuzeća, iako se mnogi radnici protive primanju ovih proizvoda na osnovu svojih vjerskih uvjerenja. 

Medicinska izuzeća praktički se nikada ne priznaju za vakcine protiv COVID -a, jer postoji nepravilno poricanje da bilo kome nanose štetu.

Dugoročno djelovanje ovih novih, genetski modifikovanih proizvoda trenutno se ne može znati. To može uključivati autoimune poremećaje, bolest pojačanu antitijelima, neplodnost, rak ili urođene mane ...

„AAPS se zalaže za insistiranje na potpuno informisanom, istinski dobrovoljnom pristanku za sve medicinske intervencije. 

To uključuje potpuno otkrivanje svih rizika i marljiv napor da se identifikuju i prate rizici…. Naše medicinske organizacije trebale bi se zalagati za slobodnu i otvorenu raspravu i protiviti se cenzuri ...

"Bez slobode nema sigurnosti ni za radnike ni za naše pacijente."

Predsjednik AAPS -a Paul Kempen, dr. Med., Dodaje sljedeća zapažanja:

  • Sredinom jula 30 miliona ljudi se oporavilo od COVID-19 u SAD-u i ima prirodni imunitet. Vakcinisanje ovih osoba donosi samo rizik od male ili nikakve koristi, ali ovi mandati ih ne izuzimaju.
  • Uočene su ozbiljne nuspojave, uključujući paralizu i upalu srčanog mišića, koje se možda neće riješiti i mogu uzrokovati smrt.
  • Kako se varijante umnožavaju, možda će biti potrebni "pojačani" injekti, s povećanjem rizika od alergijskih pojava.

Udruženje američkih ljekara i hirurga zastupa ljekare u svim specijalnostima od 1943. Njegov moto je omnia pro aegroto , sve za pacijente.

Izvor:

https://aapsonline.org/aaps-supports-the-right-to-decline-covid-19-vaccine/

 

0 0