Vi ste na: Početna
Novosti

PREMA ISTRAŽIVANJU UDRUŽENJA AMERIČKIH LJEKARA I HIRURGA (AAPS) VEĆINA LJEKARA U USA ODBIJA VAKCINISANJE PROTIV COVID-19!!!

 

29.07.2021 11:25
 
  1. juna 2021

Većina ljekara odbija vakcinisanje protiv COVID -a

Podijeli:    

Od 700 ljekara koji su odgovorili na internetsko istraživanje Udruženja američkih ljekara i hirurga (AAPS), gotovo 60 posto reklo je da nisu "potpuno vakcinisani" protiv COVID -a.

To je u suprotnosti sa tvrdnjom Američkog liječničkog udruženja da je 96 posto ljekara u praksi potpuno vakcinisano, što je zasnovano na 300 ispitanika .

Nijedno istraživanje ne predstavlja slučajan uzorak svih američkih ljekara, ali istraživanje AAPS -a pokazuje da podrška ljekara kampanji masovnih injekcija nije jednoglasna.

"Pogrešno je osobu koja odbije injekciju nazvati" anti-vakser-om "," kaže izvršna direktorica AAPS-a dr. Jane Orient, tretmani za koje smatraju da su nepotrebni, vjerojatnije da će naškoditi nego da će koristiti pojedinačnom pacijentu, ili su neadekvatno ispitani. ”

Istraživanje AAPS -a također je pokazalo da je 54 posto ispitanih ljekara bilo svjesno da postoje pacijenati koji su imali „značajnu neželjenu reakciju“

Od nevakcinisanih ljekara, 80 posto je reklo "vjerujem da rizik od injekcija prelazi rizik od bolesti ", a 30% je reklo "već sam imao COVID".

Drugi razlozi za odbijanje injekcije uključivali su nepoznate dugoročne učinke, upotrebu pobačenog fetalnog tkiva, "eksperimentalno je", dostupnost efikasnog ranog liječenja i izvještaje o smrti i krvnim ugrušcima.

Od 560 ljekara, 56 posto je reklo da je ponudilo rano liječenje  COVID -a.

Neljekari su takođe pozvani da učestvuju u istraživanju. Od oko 5.300 ukupnih učesnika, 2.548 je dobrovoljno dalo komentare o povezanim štetnim efektima kojih su bili svjesni. To uključuje smrt, amputaciju, paralizu, mrtvorođenče, menstrualne nepravilnosti, sljepoću, napade i probleme sa srcem.

“Uzročnost nije dokazana. Međutim, mnoge od ovih epizoda mogle bi rezultirati ogromnom nagradom za odgovornost za proizvode ili za zloupotrebu da su se dogodile nakon novog lijeka ”, rekao je dr. Orient. "Dobavljači ovih COVID proizvoda zaštićeni su od tužbi."            

The Association of American Physicians and Surgeons je zastupao liječn u svim specijalitetima

... 

Izvor:

https://aapsonline.org/majority-of-physicians-decline-covid-shots-according-to-survey/

0 0