Vi ste na: Početna
Novosti

Odbor stručnjaka Ministarstva zdravstva Izraela ukazuje na moguću vezu Pfizerove Covid vakcine i miokarditisa

 

03.05.2021 20:11
 

COVID-19: Izrael pronalazi moguću vezu između slučajeva vakcine i miokarditisa

Nalazi su proslijeđeni generalnom direktoru Ministarstva zdravlja Chezy Levy, kao i američkoj Upravi za hranu i lijekove i Pfizeru.

Napisala ROSSELLA TERCATIN   

  1. APRILA 2021

Otprilike jedna od 100.000 osoba koja je primila vakcinu protiv koronavirusa Pfizer patila je od miokarditisa - upale srčanog mišića - utvrdio je preliminarni izvještaj koji je uredio odbor stručnjaka zadužen od Ministarstva zdravstva za praćenje nuspojava inokulacije, objavio je 12. kanal u petak .

Istraživači su takođe naglasili da je potrebno više istraživanja kako bi se potvrdila veza između vakcine i pojava.

Procurio je dokument koji pokazuje da je najviše slučajeva zabilježeno među mladićima od 18 do 30 godina. Do sada su se u Izraelu dogodila ukupno 62 slučaja miokarditisa u vrijeme vakcinisanja, od čega 56 nakon druge doze. Oko 55 slučajeva dogodilo se među muškarcima.

Bez liječenja miokarditis može dovesti do srčane aritmije, pa čak i do smrti.

U većini slučajeva pacijenti su otpušteni iz bolnice u dobrom stanju. Međutim, dvije osobe - 22-godišnjakinja i 35-godišnjak su umrli. Prema izvještaju, oni nisu imali prethodno stanje miokarditisa, ali je potrebna daljnja istraga kako bi se potvrdila dijagnoza.

Ljekari su naglasili da je potrebno daljnje istraživanje kako bi se potvrdila veza između vakcina i srčanih problema, ali prema kanalu 12 u izvještaju su to opisali kao "vjerovatno". ... 

Više na:

https://www.jpost.com/health-science/covid-19-israel-finds-possible-link-between-vaccine-myocarditis-cases-666237

https://childrenshealthdefense.org/defender/pfizer-vaccine-heart-inflammation-people-under-30-leaked-study/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=f8ff774b-90b2-46dc-81c9-5c518dc0d598

0 0