Vi ste na: Početna
Pravda

KENEDIJEVA PORUKA AUKTUELNIJA NEGO IKADA: SVI MI ŠIROM SVIJETA STOJIMO NASUPROT JEDNE MONOLITNE I NEMILOSRDNE ZAVJERE

 

03.04.2021 21:23
Slika
 

Na stranici o Covidu-19 prenesena je dramatična poruka amerikancima upućena od strane Kenedijevog sinovca (Robert Kenedi, junior, čiji otac je, baš kao i njegov stric, ubijen u atentatu), koja se tiče današnje situacije u USA, a koja je, po svoj prilici, rezultat ignorisanja davnašnje Kenedijeve poruke iz 1961. godine, koju prenosimo iz knjige "Bankari protiv čovečanstva":

KENEDIJEVA PORUKA JOŠ AUKTUELNA

JOHN FITZGERALD KENNEDY (DŽON KENEDI) – PORED ABRAHAMA LINKOLNA NAJPOZNATIJA ŽRTVA BANKARA

John Fitzgerald " Jack " Kennedy (1917 - 1963)

U govoru pred Udruženjem američkih novinskih izdavača, 27.04.1961. godine, Kenedi je, između ostalog, rekao:

"Dame i gospodo, Sama reč „tajnost“ je odbojna u slobodnom i otvorenom društvu. Svi mi smo kao ljudi urođeno i istorijski protivnici tajnih društava, tajnih zakletvi, i tajnih procedura. Jer svi mi širom sveta stojimo nasuprot jedne monolitne i nemilosrdne konspiracije koja se najviše koristi tajnim sredstvima u cilju proširenja svojih interesnih sfera, infiltracijom umesto invazije, prevratima umesto izborima, zastrašivanjem umesto slobodom izbora. To je sistem koji je regrutovao široke ljudske i materijalne resurse zarad izgradnje jedne gusto zbijene, visoko efikasne mašine koja se sastoji od vojnih, diplomatskih, obaveštajnih, ekonomskih, naučnih i političkih operacija. Njihova priprema je tajna, neobelodanjena. Njihove greške se zakopavaju, a ne objavljuju. Njihovi disidenti su ućutkivani, nikad hvaljeni. Zato je atinski zakonodavac Solon proglasio nezakonitim svako ustuknuće od rasprave. Tražim vašu pomoć u ovom silnom zadatku informisanja i upozoravanja američkog naroda, uveren da će uz vašu pomoć čovek postati onakav kakvim je predodređen da bude: slobodan i nezavisan."

Posle ovakve izjave, i posle pokušaja da od američke centralne banke, poznate pod nazivom Federalne Rezerve, oduzme funkciju štampanja novca, možda će biti jasnije zašto je ubijen. A Kenedijev apel može se u današnje vreme shvatiti kao univerzalni, jer važi u svim državama sveta.

0 0