Vi ste na: Početna
Pravda

KAKO JE SOROS GLUMCU I KOMIČARU ZELENSKOM POMOGAO DA POSTANE PREDSJEDNIK UKRAJINE

 

06.03.2022 17:58
 

Soros je pomogao poznatom glumcu i komičaru Volodimiru Zelenskom da postane predsjednik Ukrajine ispiranjem mozga u zemlji TV serijom pod nazivom "Sluga naroda"

Umješanost Džordža Soroša u Ukrajini je dobro poznata; njegovo ime je povezano s narandžastom revolucijom i promjenama režima u zemlji. Kao i u Gruziji.

George Soros je u intervjuu za  CNN priznao  da je  aktivno doprinio svrgavanju bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča 2014. godine . “Napravio sam fondaciju u Ukrajini prije nego što je postala nezavisna od Rusije. Fondacija funkcioniše od tada i odigrala je važnu ulogu u aktuelnim događajima”, objašnjava finansijer koji je osnovao Međunarodnu renesansnu fondaciju u Ukrajini, kao deo  Fondacije za otvoreno društvo , u aprilu 1990. godine.

Zloglasna fondacija  koju je u Ukrajini prvobitno postavio Novi svjetski poredak s ciljem da pomogne tranziciju ka demokratiji, tržišnoj ekonomiji  postala je neka vrsta paralelne vlade koja  je odmah započela niz projekata u različitim oblastima, a da nikada nije stvarno pomogla zemlji i na kraju dala ulogu predsjednika Ukrajine, koji od maja 2019. služi komičaru/klaunu Volodimiru Zelenskom, koji je očigledno obogatio ukrajinsku televizijsku humorističnu seriju političke satire, ali ga je tajno finansirao Sorosev prijatelj, ukrajinski oligarh  Igor Kolomojski.  Njegovo ime se pojavilo u otkrićima napravljenim zahvaljujući  istrazi Pandora papira, najveća novinarska saradnja na svijetu, koja uključuje više od 600 novinara, koja je razotkrila skrivene vlasnike ofšor kompanija, tajnih bankovnih računa, privatnih aviona, jahti, vila i dragocjenih umjetničkih djela gomile utjecajnih ljudi iz elite Novog svjetskog poretka . Više od 100 milijardera, 29.000 offshore računa, 30 sadašnjih i bivših čelnika i 300 javnih službenika imenovano je u prvim curenjima informacija u oktobru 2021. koja su natjerala mnoge vlade da pokrenu vlastite istrage o finansijskim aktivnostima otkrivenim u novinama.

Svjetsku istragu potaknulo je masovno novinarsko razotkrivanje koje je sačinio Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ), uključujući rad novinara ukrajinskog medija Slidstvo.Info, koji je povezivao sumnjive finansijske poslove  Zelenskyjeve televizijske produkcijske kuće Studio Kvartal 95  gore pomenutom ukrajinskom oligarhu Igoru Kolomojskom. Slidstvo je utvrdilo da  je oprani novac prošao kroz kiparsku filijalu Privatbanke u vlasništvu Kolomoiskog, prema službenicima za provođenje zakona.

Prije deset godina popularni Kvartal 95 započeo je svoje emisije na  ukrajinskom TV kanalu 1+1  čiji je vlasnik Igor Kolomojski. Njihove emisije i programi bili su hitovi na kanalu u vlasništvu Kolomojskog, koji će kasnije podržati Zelenskog i ekipu, ne samo kao zabavljači već i kao političari,  navodno na sugestije nikog drugog do samog Georgea Sorosa . Danas je Kolomoisky osoba od interesa za istrage u Ukrajini, Britaniji i Sjedinjenim Državama, koja će vjerovatno zanemariti rezultate.

Naravno, Soroševa fondacija u Ukrajini je bila ta koja je htjela da  se bori protiv korupcije  jačanjem transparentnosti i odgovornosti u Ukrajini, podržavajući stvaranje Nacionalnog antikorupcijskog biroa Ukrajine  2014. godine,  ali ništa se zapravo nije dogodilo i sljedeće godine, 2015. Guardian je Ukrajinu nazvao "najkorumpiranijom nacijom u Evropi", a prema anketi koju je proveo Ernst & Young  2017. godine,  stručnjaci smatraju Ukrajinu devetom najkorumpiranijom nacijom na svijetu.

Soros fondacija je također rekla da želi  podržati projekte istraživačkog novinarstva , kao i razvoj nezavisnih medija u Ukrajini, ali je 2010. i ponovo 2021.  Freedom House  uočio "negativne trendove u Ukrajini",  a opozicioni mediji kritični prema vladi zatvoren, demonstrirajući autoritarnu prirodu prozapadne vlade koju vodi bivši komičar.

Kao što vidite,  Ukrajinom upravlja klovn kojeg finansira Džordž Soroš,  koji se obogatio TV serijom pod nazivom “Sluga naroda” u kojoj Volodimir Oleksandrovič Zelenski glumi Vasilija Petroviča Holoborodka, profesora istorije u srednjoj školi u njegovim tridesetim koji je neočekivano izabran za predsjednika Ukrajine nakon što viralni video koji je snimio jedan od njegovih studenata pokazuje kako se profano bori protiv korupcije u vladi u svojoj zemlji. Nažalost, tvrdnja Zelenskog tokom političke kampanje da će očistiti svoju zemlju poput svog izmišljenog lika u TV seriji, bila je propaganda , jer Ukrajina postaje loša šala koju su izmislili Soroš i  Kvartal 95 Studio, kompanija za produkciju televizijske zabave, koja posluje u Ukrajini od 2003. godine, u službenom vlasništvu Zelenskog, ali navodno financirana od strane Soroševog prijatelja Igora Kolomojskog, čije su se vodeće ličnosti kasnije pridružile administraciji Zelenskog kao zamjenici šefa Predsjedničke administracije Ukrajine, a jedan kao zamjenik šefa ukrajinske tajne službe. ...

...

Video: https://aliveafterthefall.info/nht_v66/front-ctrl.php?param1=nht_v66&tid=102cba0000b04886a026936a7f24cf&transaction_id=102cba0000b04886a026936a7f24cf&ebd_affid=2300&ebd_oid=1186&ebd_urlid=8027&ebd_affsource=no_tid&ebd_affsub=&ebd_affsub2=&ebd_affsub3=&ebd_affsub4=&ebd_affsub5=&ebd_affunq1=&ebd_affunq2=kos96&ebd_affunq3=&ebd_affunq4=&ebd_affunq5=&utm_campaign=%7Butm_campaign%7D&utm_source=%7Butm_source%7D&utm_medium=%7Butm_medium%7D&utm_content=102cba0000b04886a026936a7f24cf&utm_term=%7Butm_term%7D&aff_click_id=&campaign_id=2638&aff_id=2300&hostNameId=21926&source=no_tid&aff_unique2=kos96&hop=kos96

Video: https://youtu.be/-9smD823aE0

...

Više na:

https://billkloss.law.blog/2022/02/27/soros-helped-known-actor-comedian-volodymyr-zelensky-become-president-of-ukraine-by-brainwashing-the-country-video/

 

 

 
0 0