Vi ste na: Početna
Pravda

HISTERIČNA I OPSESIVNA ANTI-RUSKA KAMPANJA IZ EVRO-ATLANSKIH ZEMALJA DONIJEĆE ZNATNO VIŠE PATNJE I STRADANJA I ZA NAROD U UKRAJINI I ZA MNOGO DRUGIH NARODA

 

09.03.2022 21:11
 

Oni na Zapadu koji navijaju za podršku svojih vlada Ukrajini dobro bi to shvatili...

AUTOR: RHODA WILSON ON 9. MARTA 2022  

Uz Afganistan i Siriju koji se reklamiraju kao „modeli“ za „dolazeću ukrajinsku pobunu“ – ako je istorija pobuna koje podržava CIA ikakav pokazatelj – to najavljuje znatno više razaranja i više patnje za ukrajinski narod nego trenutna ruska vojna kampanja. Oni na Zapadu koji navijaju za podršku svojih vlada ukrajinskoj strani sukoba dobro bi to shvatili jer će to samo dovesti do eskalacije još jednog smrtonosnog proxy rata.

Ubrzo nakon što je Rusija započela vojne operacije u Ukrajini, Foreign Affairs – medijski ogranak Vijeća za vanjske odnose („CFR“) – objavio je članak pod naslovom „ Nadolazeća ukrajinska pobuna “, čiji je autor Douglas London, samoproglašeni „penzionisani Rus- govoreći operativni službenik CIA-e.”

Douglas London nije jedini u promoviranju prošlih pobuna koje je podržavala CIA kao modela za "tajnu" pomoć SAD Ukrajini. Bivša državna sekretarka Hillary Clinton pojavila se na MSNBC-u 28. februara kako bi u suštini rekla isto.

U svom intervjuu, Clinton je navela pobunu u Afganistanu koju podržava CIA kao „model kojem ljudi [u američkoj vladi] sada gledaju“ s obzirom na situaciju u Ukrajini. Ona također spominje pobunu u Siriji na sličan način u istom intervjuu. Vrijedi napomenuti da je bivši Klintonov zamjenik šefa kabineta dok je bila državni sekretar, Jake Sullivan, sada Bidenov savjetnik za nacionalnu sigurnost.

MSNBC na Twitteru , 1. mart 2022. (3 minute)

Pobuna u Afganistanu, koju su prvobitno podržavale SAD i CIA počevši od kasnih 1970-ih pod nazivom Operacija Ciklon, kasnije je iznjedrila navodno smrtne neprijatelje američkog carstva – Talibane i Al Kaidu – koji će nastaviti da podstiču stanje nakon 9/11. Rat protiv terorizma.” Kampanja SAD-a protiv potomaka pobune koju su nekada podržavali rezultirala je užasnim razaranjem u Afganistanu i nizom mrtvih i ratnih zločina, kao i najdužim (a time i najskupljim) ratom i okupacijom u američkoj vojnoj istoriji. To je također rezultiralo bombardiranjem i uništenjem nekoliko drugih zemalja zajedno sa smanjenjem građanskih sloboda u zemlji.

Yahoo! News je u januaru objavio da CIA nadgleda program tajne obuke za ukrajinske obavještajne operativce i specijalne operativne snage od 2015. Dok je CIA demantovala Yahoo! da je obučavala pobunu, u izvještaju New York Timesa objavljenom u januaru navodi se da SAD razmatraju podršku pobuni u Ukrajini ako Rusija izvrši invaziju.

S obzirom na to da je CIA u to vrijeme i prije ove godine upozoravala na skoru rusku invaziju na Ukrajinu sve dok nije došlo do trenutne eskalacije neprijateljstava, vrijedi se zapitati jesu li američka vlada i CIA pomogle da se „povuče okidač ” namjernim prelaskom ruskih “crvenih linija” u pogledu NATO zadiranja u Ukrajinu i ukrajinske nabavke nuklearnog oružja nakon 2014. godine kada je postalo jasno da se ponovljena predviđanja CIA-e o “neminovnoj” invaziji nisu ostvarila.

Crvene linije Rusije sa Ukrajinom jasno su izrečene – i koje su SAD više puta prekršile – godinama. Naime, napori SAD-a da pruže smrtonosnu pomoć Ukrajini poklopili su se s ukidanjem njihove smrtonosne podrške sirijskim „pobunjenicima“, što sugerira da američki ratni i obavještajni aparat već dugo vidi Ukrajinu kao „sljedeću“ na svojoj listi zastupnika ratovi.

Vrijedi uzeti u obzir da su o ovim crvenim linijama i mogućnostima njihovog prelaska razgovarali Zelenski i predstavnici ukrajinskih obavještajnih službi kada su se u januaru sastali sa šefom CIA-e Williamom Burnsom. CIA je u to vrijeme već tvrdila da je ruska invazija na Ukrajinu neizbježna. Da li je moguće da je CIA htjela pokrenuti pobunu za koju su se pripremali, potencijalno od 2015. godine? S obzirom da CIA takođe obučava ukrajinske obavještajne operativce skoro sedam godina, tu mogućnost svakako treba razmotriti.

Ako je ova teorija više nego uvjerljiva i bliska istini o tome kako smo došli ovdje, ostaje nam više pitanja, uglavnom – Zašto bi CIA tražila da pokrene ovu pobunu u Ukrajini i zašto sada?

Očigledni odgovor bi vas mogao iznenaditi.

Tvrdi se da se ruski imperijalni pokret (“RIM”) sada broji u “nekoliko hiljada” širom svijeta, iako postoji malo javno dostupnih dokaza koji bi to potkrijepili, a ova statistika se pojavila tek otprilike mjesec dana nakon što je SAD proglasila terorizam i potiče iz institut sa sjedištem u SAD-u. Prema američkoj vladi, RIM-ov doseg je globalan i proteže se na SAD. Međutim, njegove veze sa SAD zasnivaju se na sumnjivim optužbama i, uprkos nedostatku dokaza, istraživački centri su nastavili da koriste RIM kao dokaz „velike, međusobno povezane, transnacionalne mreže“ nasilnih belih suprematista.

Čini se čudnim da bi grupa koja je naizgled mala i vrlo ograničena u smislu svog prisustva u SAD-u i koja nije odgovorna za smrtonosne terorističke napade zaslužila čast da postane prvi američki osmišljen, bijelac supremacista, posebno određen globalni teroristički entitet.

Ali, kao rezultat trenutne eskalacije događaja u Ukrajini, čini se neizbježnim da će se ponovno pojaviti pokušaji da se RIM iskoristi za slikanje Rusije kao pokretačke sile iza „transnacionalnog bijelog supremacizma“. Čini se da ovaj napor ima kao jedan od svojih ciljeva minimiziranje uloge koju neonacističke grupe poput bataljona Azov, neonacističke paravojne jedinice ugrađene u Nacionalnu gardu Ukrajine, aktivno igraju u trenutnim neprijateljstvima.

Nadolazeća teroristička prijetnja “globalne bijele suprematističke” prijetnje, ako je vjerovati našim neobično pronicljivim obavještajnim službenicima, čini se da je “sljedeća stvar” koja će zadesiti svijet dok kriza Covid-a jenjava.

Također se čini da je CIA sebe okrunila za babicu i odabrala Ukrajinu kao rodno mjesto ove nove “terorističke prijetnje”, one koja će stvoriti ne samo sljedeći proxy rat između američkog carstva i njegovih protivnika, već i izgovor za pokretanje “ Rat protiv domaćeg terora” u Sjevernoj Americi i Evropi.

Opširnije: Ukrajina i nova Al Kaida , Whitney Webb, 1. mart 2022.

...

Preuzeto sa:

https://dailyexpose.uk/2022/03/09/cheering-on-support-for-ukraine-realise-this/

 

 
0 0