Vi ste na: Početna
Pravda

DVIJE BESTSELER KNJIGE SA AMAZONA O KRIMINALU I KORUPCIJI U NAUCI KOJE BACAJU NOVO SVJETLO NA DEŠAVANJA  U VEZI  COVID “PANDEMIJE”

 

25.12.2021 20:14
Slika
 

Kuga korupcije: vraćanje vjere u obećanje nauke – 14. aprila 2020.

Judy Mikovits (autor), Kent Heckenlively  (Autor), Robert Jr. F. Kennedy (Predgovor)

#1 na Amazon Charts,  New York Times  bestseler,  USA Today  bestseler — Preko 100.000 kopija u štampi!

“Kent Heckenlively i Judy Mikovits novi su dinamični dvojac koji se bori protiv korupcije u nauci.” —Ben Garison, američki politički satiričar broj 1,

dr. Judy Mikovits je moderna Rosalind Franklin, briljantna istraživačica koja svojim revolucionarnim otkrićima uzdrma klub starih dječaka. I poput mnogih žena koje su ušle u svijet muškaraca, otkrila je desetljećima stare tajne za koje bi mnogi radije ostali zakopani.

Od njene doktorske teze, koja je promijenila tretman HIV-AIDS-a, spašavajući živote miliona, uključujući košarkaškog velikana Magic Johnsona, do njenog spektakularnog otkrića nove porodice ljudskih retrovirusa, i njenog najnovijeg istraživanja koje ukazuje na novo zlatno doba zdravlja, dr Mikovits je uvek bio na vrhuncu nauke.

Sa briljantnom duhovitošću koja bi se mogla očekivati da je Erin Brockovich doktorirala molekularnu biologiju, dr Mikovits je vidio najbolje i najgore nauke. Kada je bila dio istraživačke zajednice koja je HIV-AIDS pretvorila iz smrtonosne bolesti u bolest koja se može kontrolirati, vidjela je nauku u svom najboljem izdanju. Ali kada je njena istraživanja dovela u pitanje da li upotreba životinjskog tkiva u medicinskim istraživanjima oslobađa razorne pošasti hroničnih bolesti, kao što su autizam i sindrom hroničnog umora, videla je nauku u najgorem stanju. Ako su njene sumnje tačne, gledamo na potpuno preusmjeravanje naučne prakse, uključujući način na koji proučavamo i liječimo ljudske bolesti.

Pričajući o njenoj skoro četiri decenije u nauci, uključujući njenu saradnju od više od trideset pet godina sa dr. Frankom Ruscettijem, jednim od osnivača polja ljudske retrovirologije, ovo je pogled iza scene na probleme i ego koji će odrediti budućeg zdravlja čovečanstva.

...

Pregled 

"Jedan od glavnih problema našeg vremena je gubitak povjerenja javnosti u naučnu zajednicu zbog prečesto korumpirane koalicije vladinih i korporativnih subjekata. Knjiga Judy Mikovits i Kenta Heckenlivelyja ulazi u središte ove neobuzdane korupcije, koja se krije od javne naučne istine koje bi mogle biti protiv ovih korporativnih ekonomskih interesa."
—Dr. Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za izolaciju HIV retrovirusa

2008. “Kent Heckenlively i Judy Mikovits novi su dinamični dvojac koji se bori protiv korupcije u nauci.”   
—  Ben Garrison, američki politički satiričar broj 1 
 
„Ono što vas ova knjiga uči više od bilo čega drugog jeste da je nauka opasna igra. Pogrešna je ideja da je nauka precizna i nedvosmislena. Kada postoji sumnja, postoji potencijal da moćne zainteresovane strane zagorčaju život naučniku sa integritetom. Kroz cijelu knjigu, intriga je neprimjetno isprepletena s fascinantnim otkrićima o još uvijek slabo shvaćenoj nauci koja stoji iza potencijalne uloge retrovirusa u misterioznim iscrpljujućim bolestima poput sindroma kroničnog umora i autizma.”
— Dr. Stephanie Seneff , viši istraživač , MIT Laboratorij za računarske nauke i umjetnu inteligenciju 
 
“Priča koja oduzima dah o izvanrednom naučniku koji je otkrio najvjerovatniji uzrok sindroma kroničnog umora, samo da bi svjedočio zataškavanju i atentatu na karakter koji je proizašao iz najviših nivoa naučne zajednice. Pronicljiva kritika onoga što nije u redu sa naukom danas, a opet portret koji daje nadu kako nauka još uvek ima sredstva da pronađe istinu. Ostavlja vas preplavljenim podmuklim metodama i igračima koji kvare nauku, ali daje nadu za one koji tragaju za istinom u naučnoj zajednici poput dr Mikovitsa koji istraju uprkos svim izgledima.” 
—  JB Handley, suosnivač Generation Rescue i autor knjige  Kako zaustaviti epidemiju autizma 
 
“Ova knjiga je zapanjujući izlet kroz laži Velikog novca, Velike vlade i Velike farme. Bog blagoslovio dr Mikovits za njenu hrabrost da podeli ovu priču!”
—  Max Swafford, autor i edukator

„Anthony Fauci, Bill Gates i Big Pharma ne žele da čitate ovu knjigu. Osvojite KUGU KORUPCIJE sada i saznajte istinu o decenijama istraživačkih prijevara i prikrivanja vakcina u industrijskom kompleksu javnog zdravlja. "
—  Michelle Malkin, autorica bestselera New York Timesa i politički komentator

PLAGUE OF KORRUPCIJI otvara oči jednom u generaciji i vjerovatno će imati dubok utjecaj na to kako Amerikanci gledaju na javno zdravlje i naučni establišment svoje zemlje.
Preston Flemming, autor knjige Maid of Baikal i Forty Days at Kamas

O autorima

 

Dr Judy Mikovits provela je dvadeset godina na Nacionalnom institutu za rak, radeći sa dr Frankom Ruscettijem, jednim od osnivača humane retrovirologije, i koautor je više od četrdeset naučnih radova. Suosnivala je i vodila prvi institut za neuroimune bolesti koristeći pristup sistemskoj biologiji 2006. godine. Dr. Mikovits živi u Južnoj Kaliforniji sa svojim suprugom Davidom.

Kent Heckenlively, JD, bivši je advokat, jedan od osnivača časopisa Age of Autism i nastavnik prirodnih nauka. Tokom fakulteta Heckenlively je radio za američkog senatora Petea Wilsona, a na pravnom fakultetu bio je pisac i urednik školskog pravnog časopisa, a ljeto je provodio radeći za kancelariju američkog tužioca u San Francisku. Kent i njegova supruga Linda žive u sjevernoj Kaliforniji sa svoje dvoje djece, Jacqueline i Benom.

Najbolje recenzije iz Sjedinjenih Država

  1. Richey 

5.0 od 5 zvjezdica Prije nego što možemo vratiti vjeru u nauku, moramo znati kako je ona izgubljena. Ko nas je izdao i zašto.

Recenzirano u Sjedinjenim Državama 20. aprila 2020

Verified Purchase

Pročitao sam prethodnu knjigu Kenta Hekenlivelija "Cijepljeni", kao i njegovu knjigu "Plague" koju je napisao zajedno sa dr Judy Mikovits. S nestrpljenjem sam iščekivao ovu novu knjigu "Kuga korupcije". To je nevjerovatno važan posao koji ne možete dobiti nigdje drugdje. Internet je obrisan od materijala koji je u suprotnosti sa status quo vlade i industrije. Cenzurisano. Industrijski posijani trolovi su posvuda. Ove informacije morate potražiti u knjigama da biste dobili potpunu sliku i razumjeli kako smo bili izloženi retrovirusima. Kako se to desilo. I šta to znači za nas? Dr Judy Mikovits je u jedinstvenoj poziciji da je radila u [korumpiranom] svijetu akademskog istraživanja - otkrila je nešto potencijalno opasno i sramotno za vladu/farmu - i imala je poremećen njen privatni život, a njen profesionalni život uništen.

Imamo veoma bolesnu populaciju. Autoimune bolesti i rak, bolesti srca i dijabetes - a svi se prave da ne znaju šta je uzrok tome. Pa ipak, NAMJERNO remetimo imuni sistem svakog muškarca, žene i djeteta u ovoj zemlji od kolijevke do groba. Iznova i iznova. Ubrizgavamo materijal koji je toksičan. Svjesno toksični sastojci. A onda kada povežemo te tačke, susrećemo se sa ekstremnim poricanjem. Odbijanje bez ikakvih dokaza. Teško je povjerovati da smo to toliko dugo dozvoljavali. Naravno, znamo da su živa i aluminijum teški metali koji nisu zdravi za telo - ali naši naučnici nas uveravaju da nisu opasni. Ali važniji čak i od teških metala su zagađivači koji su tamo dospjeli rastom virusa kod životinja i sakupljanjem drugih stvari koje nisu namijenjene i nisu pročišćene. Kako možete pročistiti nešto za šta ni ne znate da postoji? Ovako smo dobili SV40 - virus bubrega majmuna koji uzrokuje rak i izašao u vakcinu protiv dječje paralize. Ovako smo dobili XMRV - retrovirus uključen u sindrom kroničnog umora koji je nastao prolaskom virusa kroz mozak miša i kontaminirane ćelijske kulture. Šta se još krije u tim kulturama ćelija stvorenim u laboratoriji namenjenim za injekcije ljudima?

Svi mi sada patimo od grešaka koje su napravili naši "naučnici" u prošlosti koji su bez odgovarajućih sigurnosnih mjera pohrlili u proizvodnju lijekova za javnu potrošnju. Oni nam ne pružaju dovoljno dokaza da su ovi materijali potpuno sigurni i efikasni. Oni demoniziraju svakoga ko se raspita o tome i zakopaju dokaze štete koje pronađu. Ovo je definicija korupcije.

Ova knjiga vam daje uvid u svijet institucija i likova koji su bili uključeni u kreiranje javnih politika. Koliko su finansijski i politički interesi važniji od istine o onome što naučnici poput dr Mikovitsa otkrivaju. Ne nadam se toliko kao Kent & Judy da se "vjera u nauku" može vratiti. Jer počinioci nikada neće izaći i priznati šta su uradili. Oni imaju uvriježene pozicije u vladinim agencijama i radije bi spalili dokaze nego da priznaju da su trovali ljudsku populaciju i da su nas utajili zbog oholosti, korupcije i pohlepe.

Tako sam zahvalan Robertu Kenediju Jr. što je preuzeo temu, napisao Naprijed i što me opozicija nije uplašila. I Kentu i Judy na njihovoj saradnji koja ovu tešku temu čini tako lakom za razumijevanje. Postoji mnogo naučnog jezika, ali pisanje ga čini veoma dostupnim čitaocu. Nauka je samo pitanje pojmova i procesa koje svako može naučiti. Nikada nemojte dozvoliti da vam neko kaže da je "nauka" previše složena za prosječnog čovjeka. Shvatili smo.

Ova knjiga je veoma na vreme! Kako je objavljeno, borimo se protiv prve "pandemije" našeg modernog doba. I gledamo kako još jedan retrovirus ulazi u ljudsku populaciju da izazove ko zna kakvu pustoš. Gledamo kako ti isti likovi i institucije koji od nas po navici kriju informacije pokušavaju da ispadnu vjerodostojni i pouzdani. Očajnički nam je potrebno znanje i uvid dr Judy Mikovits da bismo razumjeli i krenuli naprijed. Nadam se da je pozvana da bude dio savjetnika predsjednika. Ne mogu smisliti bolju osobu koja bi nam pomogla kroz ova zbunjujuća i opasna vremena. Uzmi knjigu. Čitati. Postanite dio crvene pilirane sile koja raste svakim danom.

2.315 ljudi smatra ovo korisnim

...

Preuzeto sa:

https://www.amazon.com/Plague-Corruption-Restoring-Promise-Science/dp/1510752242

... 

Okončanje kuge: obaveza naučnika u doba korupcije – 31. kolovoza 2021.

od Dr. Francis W. Ruscetti (autor), Judy Mikovits  (Autor), Kent Heckenlively (Autor)

"Zanimljivo izlaganje naučne prakse u Americi."
— KIRKUS RECENZIJE

Od autora   bestselera  New York Timesa Kuga korupcije  dolazi recept o tome kako zaustaviti kugu koja je zarazila našu medicinsku zajednicu.

Ending Plague
 nastavlja bestseler New York Timesov tim dr. Judy A. Mikovits i Kenta Heckenlivelyja sa legendarnim naučnikom, dr Francis W. Ruscetti, koji se pridružuje razgovoru. Dr. Ruscetti je zaslužan kao jedan od osnivača humane retrovirologije. 1980. godine, tim dr. Ruscettija izolovao je prvi patogeni ljudski retrovirus, HTLV-1. Ruscetti će na kraju nastaviti da radi trideset osam godina u Nacionalnom institutu za rak.

Dr Ruscetti je bio duboko uključen u izvođenje nekih od najkritičnijih istraživanja HIV-AIDS-a 1980-ih, pionir otkrića u razumijevanju rada ljudskog imunološkog sistema 1990-ih, izolirajući novu porodicu virusa mišje leukemije povezanih s hroničnim bolestima 2009. , i nudi svoje uvide u nedavnu pandemiju COVID-19. Godine 1991. Ruscetti je dobio nagradu za izuzetne usluge od Nacionalnog instituta za zdravlje.

Dr. Ruscetti nudi pravi insajderski portret skoro četiri decenije u centru javnog zdravlja. Njegov uvid u uspjehe i neuspjehe državne nauke otvorit će oči široj javnosti. Pročitaćete nikad otkrivene informacije o ličnostima i argumentima koji su skriveni iza gvozdene zavese javnog zdravlja. Možemo li reći da nas naši naučnici štite ili je na djelu još jedan plan? Većinu svojih decenija u Nacionalnom institutu za rak, dr. Ruscetti je bio u skoro svakodnevnom kontaktu sa svojim dugogodišnjim saradnikom, dr. Mikovitsom, a njihove bogate intelektualne diskusije će uveliko doprineti našoj nacionalnoj diskusiji. Nauka uključuje rigoroznu potragu za istinom, a vi ćete shvatiti kako su naučnici neumoljivi u potrazi za odgovorima.

...

Pregled

“Naučna knjiga govori o žalosnom stanju u ovoj oblasti u Sjedinjenim Državama, rezultatu pristranosti, pohlepe i nefunkcionalnosti vlade. Ruscetti je od ranog detinjstva bio skeptičan prema autoritetu u svim njegovim oblicima i okrenuo se karijeri u nauci, nadajući se da će intelektualna nepoštovanje tamo naći dom. Ali naišao je na profesionalni svijet kojim dominiraju goli karijerizam, slijepa dogma, propaganda i osvetoljubivost bez dna. Autor je uživao u briljantno ostvarenoj karijeri virologa, radeći decenijama u Nacionalnom institutu za rak, i bio je dio tima koji je identificirao prvi patogeni ljudski retrovirus, HTLV-1. Dok je proučavao AIDS 1980-ih, blisko je sarađivao sa Anthonyjem Faucijem - Ruscetti je otkrio da je jednako lažan koliko i ambiciozan. Autor tvrdi da je Faucijevo zanemarivanje, pa čak i potiskivanje važnih istraživanja vjerovatno usporilo borbu protiv smrtonosne bolesti. Ruscetti uvjerljivo krivi vladine malverzacije za uspostavljanje sistema koji dozvoljava birokratama poput Faucija i Roberta Galloa – jednog od autorovih supervizora – da napreduju: 'Ljudi poput Galloa i Faucija napreduju zahvaljujući sistemu koji je uspostavio predsjednik Richard Nixon, u kojem nekoliko vodeći državni naučnici dobili su neviđenu kontrolu nad odlukama o finansiranju, dok su u isto vrijeme stvarali podređenu klasu istraživača koji se moraju boriti za njihovo odobrenje.' Mikovits priča sličnu priču, iako više lično mučnu – ona tvrdi da je bila proganjana zbog svog rada koji pokazuje kontaminaciju krvi i zaliha vakcine. . . Mikovitsovo sjećanje je snažno i potvrđuje Ruscettijev izvještaj o naučnoj zajednici kao o nesposobnosti i podmitljivosti. Naročito u vremenu u kojem je autoritet te zajednice predmet spora, knjiga dvojice naučnika — napisana sa Heckenlivelyjem — važan je doprinos debati koja se okuplja. Zanimljivo izlaganje naučne prakse u Americi.”
— KIRKUS RECENZIJE

„Posljednja knjiga trilogije o plandemiji jedna je od najzabavnijih, zahvaljujući dubokim ličnim uvidima Judynog mentora Franka Ruscettija o Anthonyju Faučiju. Intervjuisani su mnogi drugi stručnjaci koji donose novo svjetlo na nepotrebnu pandemiju COVID-a. Knjiga se čita kao brzi triler i nudi pogled na predvorje naučnih istraživanja kojima je malo ljudi upoznato.”
— DR. MERCOLA , osnivač Mercola.com, najposjećenije stranice o prirodnom zdravlju na internetu u posljednjih dvadeset godina

“Mikovits povlači zavjesu u izokrenuti svijet korumpirane, kriminalne 'nauke' koja paradira kao autoritativna činjenica. Ako ste mislili da instituciju nauke vode časni, etički ljudi koji pokušavaju pomoći čovječanstvu, vaš pogled na svijet će biti slomljen užasavajućom istinom otkrivenom u Ending Plague .”
— MIKE ADAMS , zdravstveni rendžer, osnivač NaturalNews.com

„Većina nas je već dugo uzimala zdravo za gotovo mogućnost da vjerujemo našoj medicinskoj naučnoj ustanovi – sve do 2020. godine, godine koja je razbila to povjerenje. Organi javnog zdravstva odjednom su izgledali neprozirno; njihovi motivi su sumnjivi. Kraj kuge objašnjava šta je pošlo po zlu i šta se mora učiniti da se ispravi brod medicinske nauke.”
— DENNIS PRAGER, radijski voditelj emisije Dennis Prager Show i pisac

„S renomiranim trifektom dr. Franka Ruscettija, dr. Judy Mikovits i pravnog stručnjaka/autora Kenta Heckenlivelyja, Ending Plague je jedna od najvažnijih knjiga za proučavanje za svakoga kome je stalo zdravlja i slobode.”
— MIKKI WILLIS , istraživač filma, Plandemic , i autor knjige Plandemic: Nevjerovatna istinita priča o najzabranjenijem dokumentarcu u historiji “Briljantan stil Kenta Heckenlivelyja, u kombinaciji sa naučnom okosnicom koju su dali dr. Frank Ruscetti i Judy Mikovits, kreirali su drugi bestseler filma Ending Plague.. Razotkriva prljave trikove Big Pharma i neuspjehe naučnih istraživanja, gdje nijedan kamen nije prevrnut, dok nudi put nade za nauku da povrati izgubljeni položaj svjetionika istine za čovječanstvo.”
— MAX SWAFFORD , autor, urednik, pedagog

O autorima 

Francis W. Ruscetti, dr imao je doživotnu ljubavnu vezu sa naučnim otkrićima i učestvovala u nekoliko važnih otkrića. 1975. godine, dok je bio saradnik na Univerzitetu u Pitsburgu, otkrio je Interleukin-5. Godine 1978. u Nacionalnom institutu za rak (NCI), tim dr. Ruscettija otkrio je interleukin 2 (faktor rasta T-ćelija), za koji je osvojio timsku nagradu od Društva za imunoterapiju raka. Godine 1980. tim koji je vodio u NCI-u izolovao je prvi poznati ljudski retrovirus koji uzrokuje bolest, HTLV-1, otvarajući polje ljudske retrovirologije, koja će postati kritična za vrijeme epidemije HIV-AIDS-a. Tokom 1980-ih, njegov tim je identifikovao IL-15, dodatni regulator imunog odgovora. U hematologiji, njegov tim je pokazao da ljudske ćelije krvi pupčanika kontinuirano proliferiraju in vitro i da TGF Beta funkcioniše kao dvosmjerni regulator hematopoetskih matičnih stanica. Sva ova otkrića su bila osnova za razvoj korisnih terapeutika.

 Godine 2013. rukopis IL-2 je priznat od strane Američkog udruženja imunologa kao drugi najvažniji rad objavljen u njihovom časopisu u posljednjih stotinu godina. Slično, rukopis HTLV-1 je citiran kao jedan od trideset najvažnijih radova u stotinu godina objavljivanja u Proceedings of the National Academy of Science. Dr Ruscetti je dobio "Nagradu za izuzetnu uslugu" od Nacionalnog instituta za zdravlje. Kako bi razvili nove antivirusne lijekove, Ruscetti i dr. Mikovits rade na razumijevanju doprinosa upalnih puteva u bolesti, konkretno kako retrovirusi disregulišu metilaciju DNK. Godine 2009. identificirali su novu porodicu retrovirusa, XMRV-e pacijenata sa sindromom kroničnog umora (ME/CFS). Nakon trideset devet godina u Nacionalnom institutu za rak, dr Ruscetti se penzionisao 2013. godine, sa više od 325 publikacija. Od svog penzionisanja, konsultuje se sa pacijentima i njihovim porodicama, nastavljajući svoj životni napor da razume proces razvoja hronične bolesti i razvije strategije terapijskog lečenja.

dr Judy A. Mikovits proveo je dvadeset godina na Nacionalnom institutu za rak, radeći sa dr. Francisom W. Ruscettijem, jednim od osnivača humane retrovirologije, i koautor je više od četrdeset naučnih radova. Suosnivala je i vodila prvi institut za neuroimune bolesti koristeći pristup sistemskoj biologiji 2006. godine. Dr. Mikovits živi u Južnoj Kaliforniji sa svojim suprugom Davidom.

Kent Heckenlively, JD, je advokat, nastavnik prirodnih nauka i autor bestselera New York Timesa . Tokom fakulteta Heckenlively je radio za američkog senatora Petea Wilsona, a na pravnom fakultetu bio je pisac i urednik školskog pravnog časopisa, a ljeto je provodio radeći za kancelariju američkog tužioca u San Francisku. Kent i njegova supruga Linda žive u sjevernoj Kaliforniji sa svoje dvoje djece, Jacqueline i Benom.

...

Recenzija čitaoca:

 

Sophie

 

5.0 od 5 zvjezdica Ovu knjigu treba da pročitaju svi kojima je stalo do integriteta u biomedicinskim naukama

Recenzirano u Sjedinjenim Državama 1. septembra 2021

Verified Purchase

Frank Ruscetti je decenijama bio jedna od najistaknutijih ličnosti na polju retrovirusa i čovjek je besprijekornog moralnog integriteta. Kada govori o korupciji kojoj je svjedočio u biomedicinskim naukama, a posebno u NIH-u, svi bi trebali slušati. Ova korupcija šteti svima nama – a najviše šteti traganju za istinom.

84 ljudi smatraju ovo korisnim

...

Preuzeto sa:

https://www.amazon.com/Ending-Plague-Obligation-Corruption-Childrens/dp/1510764682/ref=zg_bs_227677_4/138-8654403-9126339?pd_rd_i=1510764682&psc=1

 

0 0