Vi ste na: Početna
COVID-19

DA LI MINISTARSTVO  ODBRANE  USA  FINANSIRA  LABORATORIJE  ZA PROUČAVANJE  I PROIZVODNJU  BIOLOŠKOG  ORUŽJA  ZA MASOVNO UNIŠTAVANJE U UKRAJINI I U PREKO 20 DRUGIH ZEMALJA?

 

03.03.2022 22:00
Slika
 

Ukrajinske laboratorije smrti koje u potpunosti finansira Ministarstvo odbrane SAD za proučavanje i proizvodnju biološkog oružja: „Naučnici za bio-rat pod diplomatskim pokrovom“… Želite li vidjeti ugovore i protokole?

Objavljeno na 26. FEBRUAR 2022

Molimo PDF, preslikajte, proširite ovo daleko prije nego što napadnu stranicu. Ili moj sajt, što se toga tiče.

Američki vojni program je osjetljiva informacija

Ukrajina nema kontrolu nad vojnim biolaboratorijima na svojoj teritoriji. Prema  sporazumu iz 2005.  između američkog ministarstva odbrane i ministarstva zdravlja Ukrajine, ukrajinskoj vladi je zabranjeno javno otkrivanje osjetljivih informacija o američkom programu, a Ukrajina je obavezna da prenese američkom ministarstvu obrane (DoD) opasne patogene za biološke istraživanja. Pentagonu je odobren pristup određenim državnim tajnama Ukrajine u vezi sa projektima po njihovom sporazumu.

Naučnici za bio-rat pod diplomatskim pokrovom

Među nizom bilateralnih sporazuma između SAD-a i Ukrajine je i osnivanje Naučno-tehnološkog centra u Ukrajini (STCU) – međunarodne organizacije koju uglavnom finansira vlada SAD-a koja je dobila diplomatski status. STCU  zvanično  podržava projekte naučnika koji su prethodno bili uključeni u sovjetski program biološkog oružja. U proteklih 20 godina STCU je uložio preko  285 miliona dolara  u finansiranje i upravljanje oko 1.850 projekata naučnika koji su prethodno radili na razvoju oružja za masovno uništenje.

Ukrajinu i Rusiju pogodila nova visoko virulentna infekcija kolerom

Ukrajinu je 2011. pogodila  epidemija kolere . 33 pacijenta su navodno hospitalizirana  zbog teške dijareje. Druga epidemija pogodila je zemlju 2014. godine kada   je prijavljeno da je više od 800 ljudi širom Ukrajine oboljelo od te bolesti. U 2015. samo u gradu Mikolajvu registrovano je najmanje 100 novih slučajeva.

Nova visoko virulentna varijanta uzročnika kolere  Vibrio cholera,  sa velikom genetskom sličnošću sa sojevima prijavljenim u Ukrajini, pogodila je Moskvu 2014. Prema  genetskoj studiji Ruskog istraživačkog instituta za zaštitu od plaka iz 2014  , soj kolere izolovan u Moskvi bio je sličan bakterija koja je izazvala epidemiju u susjednoj Ukrajini.

Southern Research Institute, jedan od američkih izvođača koji radi u biolaboratorijima u Ukrajini, ima projekte protiv kolere, kao i gripa i zika – svih patogena od vojnog značaja za Pentagon.

Uz Southern Research Institute, još dvije privatne američke kompanije vode vojne bio-laboratorije u Ukrajini – Black&Veatch i Metabiota.

Black & Veatch Special Project Corp. je dobio  DTRA ugovore u iznosu od 198,7 miliona  dolara za izgradnju i rad biolaboratorija u Ukrajini (prema dva petogodišnja ugovora  2008.  i  2012. u  ukupnom iznosu od 128,5 miliona dolara), kao i u Njemačkoj, Azerbejdžanu, Kamerunu, Tajlandu, Etiopija, Vijetnam i Jermenija.

Metabiota je dobila  savezni ugovor od 18,4 miliona  dolara u okviru programa u Gruziji i Ukrajini. Ova američka kompanija je takođe imala ugovor za obavljanje poslova za DTRA pre i tokom krize ebole u zapadnoj Africi, kompanija je dobila  3,1 milion dolara  (2012-2015) za rad u Sijera Leoneu.

Southern Research Institute je  glavni podizvođač  u okviru DTRA programa u Ukrajini od 2008. Southern Research Institute je takođe bio podizvođač na Pentagonovom programu za  istraživanje antraksa  …

Mnogo više: http://dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/

...

Preuzeto sa:

https://nonvenipacem.com/2022/02/26/ukrainian-deathlabs-fully-funded-by-us-dod-to-study-and-manufacture-bioweapons-biowarfare-scientists-under-diplomatic-cover-wanna-see-the-contracts-and-protocols/?fbclid=IwAR2VRgvm7FnTzh7Yae_Zz1laIREdPbSMyuuiCb9dMxvV-j-Rh0uFgyEk9Oo#comments

...

NAPOMENA: Na gornjem linku mogu se vidjeti faksimili dokumenata pomenutih u tekstu i drugi materijali.

0 0