Vi ste na: Početna
Pravda

DA LI JE SADAŠNJI PREDSJEDNIK UKRAJINE MARIONETA GLOBALISTIČKIH FINANSIJSKIH OLIGARHA POPUT SOROŠA?

 

06.03.2022 17:42
 

George Soros je pomogao Zelenskom da postane predsjednik Ukrajine kroz masovnu propagandnu kampanju; sada podržava marionetski režim koji je postavio

03/03/2022 / Autor JD Heyes

Činjenica da George Soros može slobodno živjeti u svakom demokratskom društvu, uključujući i Sjedinjene Države, nakon što je namjerno radio na potkopavanju i uništenju tih demokratija, trebala bi vam reći koliko bogatstva i utjecaja on zaista ima.

Uz to, ne bi trebalo da čudi da je među njegovim brojnim 'postignućama' igranje glavne uloge u finansiranju svrgavanja ukrajinske vlade 2014. godine i otpuštanje njenog sadašnjeg vođe, bivšeg komičnog glumca Volodimira Zelenskog, koji je sada pokušava da vodi svoju zemlju kroz rusku invaziju.

Kao što je navedeno na zakonskom blogu Billa Klossa :

George Soros je u intervjuu za CNN priznao da je aktivno doprinio svrgavanju bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča 2014. „Stvorio sam fondaciju u Ukrajini prije nego što je postala nezavisna od Rusije. Fondacija funkcioniše od tada i odigrala je važnu ulogu u aktuelnim događajima”, objašnjava finansijer koji je osnovao Međunarodnu renesansnu fondaciju u Ukrajini, kao deo Fondacije za otvoreno društvo, u aprilu 1990. godine.

Fondacija, koju je u Ukrajini postavio deda globalističkog pokreta Novog svjetskog poretka kako bi navodno pomogla u tranziciji zemlje u demokratsko društvo slobodnog tržišta, zapravo je više ličila na paralelnu vladu, primijetio je Kloss. Fondacija je odmah započela nekoliko projekata u različitim dijelovima zemlje koji nisu dali nikakvu korist ni vladi ni građanima. Konačno, fondacija je pomogla da se uvede Zelenskyy (maj 2019.), „komičar/klaun“ koji se obogatio radeći televizijsku seriju u humorističnoj ukrajinskoj političkoj satiri, iako ga je tajno finansirao Sorosev prijatelj i ukrajinski oligarh Igor Kolomojski.

Njegovo ime je uključeno u otkrića vezana za istragu Pandora papira, koja je bila najveća svjetska novinarska saradnja u historiji, u kojoj je oko 600 novinara bilo uključeno u istragu koja je „otkrila skrivene vlasnike ofšor kompanija, tajnih bankovnih računa, privatnih aviona, jahti, vile i dragocena umetnička dela gomile uticajnih ljudi iz elite Novog svetskog poretka”, primetio je Klos.

Razotkriveno je više od 100 svjetskih milijardera povezanih s 29.000 offshore računa, kao i 30 sadašnjih i bivših čelnika, te 300 javnih službenika u prvom curenju informacija koje je došlo u oktobru 2021. godine. Nalazi su naveli mnoge vlade da pokrenu vlastite istrage o finansijskim aktivnosti otkrivene istragom Pandora papira.

Dok su ruske snage preplavile Ukrajinu, Soros je objavio izjavu u znak podrške režimu koji je stvorio .

“Svjedočio sam kako se Ukrajina pretvara iz raspadajućeg dijela Sovjetskog Saveza u liberalnu demokratiju i otvoreno društvo. Suočila se s nebrojenim aktima ruske agresije, ali je opstala. Hrabri Ukrajinci su sada na prvoj liniji fronta i riskiraju svoje živote u napadu koji me podsjeća na opsadu Budimpešte 1944. i opsadu Sarajeva 1993. godine”, rekao je.

“Važno je da i transatlantski savez (SAD, Kanada, Evropska unija i Ujedinjeno Kraljevstvo), ali i druge nacije učine sve što je u njihovoj moći da podrže Ukrajinu u njenom vremenu egzistencijalne prijetnje. Putinovi postupci su direktan napad na suverenitet svih država koje su nekada bile u Sovjetskom Savezu, pa i šire“, nastavio je.

„Rusija jasno krši povelju Ujedinjenih nacija i treba da odgovara. Omogućavanje Putinu da uspije u svojoj potrazi poslat će poruku širom svijeta da se nacije mogu jednostavno stvoriti ili raspasti brutlom silom. Moramo biti uz Ukrajinu, kao što se oni zalažu za nas”, dodao je on.

Dok Soros govori o otvorenosti i “liberalnoj demokratiji”, u stvari, Ukrajinu koju je on pomogao u stvaranju The Guardian je 2015. označio kao “najkorumpiraniju naciju u Evropi” i nije se mnogo promijenilo u godinama koje su uslijedile (podsjetimo, sin Joea Bidena , Hunter Biden, i njegovo korumpirano poslovanje u Ukrajini ).

Soros nije graditelj demokratije; on je njihov razarač, o čemu svedoči Ukrajina. Kada prođe njegovo vrijeme na zemlji, to će biti dobar dan za slobodu.

Izvori uključuju:

BillKloss.Law.blog

NaturalNews.com

...

Preuzeto sa:

https://propaganda.news/2022-03-03-george-soros-helped-zelensky-become-president-of-ukraine-propaganda.html

 

0 0