Vi ste na: Početna
Pravo

AMERIČKI TIM PRAVNIH I DRUGIH STRUČNJAKA ZA POMOĆ U ZAŠTITI PRAVA KOJA SE KRŠE COVID MJERAMA

 

25.11.2021 11:34
 


COVID Legal USA

Korištenje tehnologije za pripremu pravnih dokumenata i istraživanje za strane u parnici

O nama 

*Korištenje naših usluga i informacija na ovoj web stranici je potvrda da razumijete i slažete se da COVID Legal USA nije advokatska firma ili advokat i ni na koji način ne uspostavlja odnos advokat-klijent s vama. Shvaćate da se zastupate u pravnoj stvari. COVID Legal USA je pomoćna pravna, pravna i tehnološka firma koja koristi najsavremenije baze podataka i algoritme kako bi pomogla profesionalnim strankama u postupku u pripremi dokumenata, uputstvima za navigaciju kroz složeni američki pravni sistem i pravnim istraživanjima.

Skepticizam i neodlučnost o vakcinama

Istraživanje provedeno u oktobru 2020. na 13.000 medicinskih sestara pokazalo je da bi se samo 34% dobrovoljno prijavilo na Pfizer, Modernu ili drugu eksperimentalnu vakcinu protiv COVID-a. [1]. Još 36% je reklo da definitivno ne mogu da pucaju, a 31% nije sigurno. Istraživanje Pew Research Centra iz decembra 2020. pokazalo je da gotovo 40% svih Amerikanaca vjerovatno ili definitivno neće uzeti iglu[2]. Skepticizam i neodlučnost se vrte oko odobrenja za hitnu upotrebu (EUA) za ove eksperimentalne vakcine od strane Uprave za hranu i lijekove. Ova arbitrarna ovlast komesara FDA je stavljena na uvid u potpunosti otkako se pojavio COVID.

Agencija je izdala razuman i opravdan EUA za hidroksihlorokin 28. marta 2020. Trenutno postoji 230 studija, uključujući 164 recenzirane studije, koje pokazuju znatno nižu progresiju bolesti i stopu smrtnosti kod pacijenata sa COVID-om u ranim i kasnim fazama [3]. Uprkos ovom ogromnom dokazu o efikasnosti HCQ i minimalnim ili nikakvim štetnim efektima, FDA je povukla EUA u junu, rekavši da „poznate i potencijalne prednosti hlorokina i hidroksihlorokina više ne nadmašuju poznate i potencijalne rizike za odobrenu upotrebu“[4]. Uprkos veoma ozbiljnim štetnim efekatima Pfizer, Moderna i drugih vakcina, uključujući smrt, FDA nastavlja odobravati njihovu hitnu upotrebu. Nadalje, Pfizer i Moderna fotografije ne odgovaraju pravnoj i medicinskoj definiciji "vakcine", i ne bi trebalo da se tako naziva.

Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja izdala je ažurirane smjernice kojima utire put poslodavcima da prisile obavezne vakcine [5]. Radnici su stoga prepušteni sami sebi da zaštite svetost svog tijela i dobrobit.

Samovoljna zatvaranja koja uništavaju sredstva za život, mala preduzeća

Izvještaj o ekonomskom uticaju Yelpa iz septembra 2020. godine otkrio je da je skoro 100.000 malih američkih preduzeća bilo prisiljeno da se trajno ugasi zbog blokade COVID-a, naredbi o ostanku kod kuće i naknadne ekonomske štete uzrokovane navedenim mjerama. [6]. Vlasnici malih preduzeća u nekoliko država, uključujući Kaliforniju[7], Minnesota [8]i Oregon [9], tužili su gradonačelnike i guvernere zbog arbitrarnog i nepravednog provođenja naloga o zatvaranju.

Bilo je mnogo pozitivnih pomaka u ovim borbama, pružajući nadu pojedinačnim vlasnicima malih preduzeća. Federalni sudija u Kanzasu presudio je u aprilu da je guvernerova naredba kojom se ograničavaju lične crkvene službe prekršila Prvi amandman[10]. Vrhovni sud Sjedinjenih Država ukinuo je ograničenja za lične vjerske službe u Kaliforniji i New Yorku[11][12]. Pojedinačni vlasnici malih preduzeća također se bore i pobjeđuju protiv neustavnih, proizvoljnih zatvaranja koja uništavaju njihov život[13].

Teret je na pojedinačnim vlasnicima malih preduzeća da prenesu borbu na državu.

Vaš najjači zagovornik ste vi sami

COVID Legal USA je tim pomoćnih pravnika , istraživača, pravnih pisaca i inženjera podataka. Razumijemo da je svaki slučaj koji se odnosi na ograničenja COVID-a – bilo da se radi o zatvaranju, maski, obaveznim vakcinama, itd. – jedinstven i specifičan za lokalne i državne mandate. Stvorili smo visokotehnološku bazu podataka i intuitivne algoritme koji zajedno djeluju kao robot-savjetnik i alat za pripremu dokumenata. Većina Amerikanaca koji se bore za egzistenciju jednostavno ne znaju kuda da se okrenu ili kako da vode ove bitke. COVID Legal USA je vaš saveznik, vaš pomoćnik i vaš zagovornik u ovim teškim vremenima.

COVID Legal USA FAQ

Nadalje, malo je advokata koji su spremni ući u ove slučajeve vezane za COVID, vakcine i blokade zbog osjetljive prirode. COVID Legal USA daje vam samopouzdanje i resurse da se borite protiv proizvoljnih, neustavnih, opasnih mandata koje izdaje lokalna, državna i savezna vlada.

Brian Wilkins je osnivač COVID Legal USA i glavni urednikThe COVID Blog. Obje web stranice su u vlasništvu Veracity Objectives, LLC.

Veracity Objectives, LLC.
304 S. Jones Blvd. #1576
Las Vegas, NV 89107

 

Reference

1

https://www.nursingworld.org/news/news-releases/2020/new-survey-of-13k-u.s.-nurses-findings-indicate-urgent-need-to-educate-nurses-about-covid-19-vaccines/

2

https://www.pewresearch.org/science/2020/12/03/intent-to-get-a-covid-19-vaccine-rises-to-60-as-confidence-in-research-and-development-process-increases/

3

https://c19study.com/

4

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-revokes-emergency-use-authorization-chloroquine-and

5

https://www.eeoc.gov/wysk/what-you-should-know-about-covid-19-and-ada-rehabilitation-act-and-other-eeo-laws?mkt_tok=eyJpIjoiWW1VMk4yUTBOakV4TmpRMyIsInQiOiJEemxoTmhtUmNDaGI5VjVcL3dXTXA2VmF1TjZhZEJUYUNteGRkWUVYc2JGZUtUYjFBaHBaOG82c1orVUVwSnI4ejFINFN3ckt3QzcwRjdUS1hzVnRwbVF4SXBmTW0wcWVXOWZ0ZU1lQ2Q3YVVFbytKeEExdjdvN0RlVHVWbXpKTkQifQ%3D%3D

6

https://www.yelpeconomicaverage.com/business-closures-update-sep-2020.html

7

https://abc30.com/small-business-owners-sue-california-officials-governor-gavin-newsom-mayor-eric-garcetti-alex-villanueva/6132442/

8

https://kstp.com/business/small-business-owners-sue-minnesota-say-categories-to-shutter-businesses-are-unconstitutional-april-29-2020/5714644/

9

https://thehill.com/homenews/state-watch/532112-oregon-salon-owner-sues-oregon-gov-state-agencies-over-coronavirus

10

https://www.kansas.com/news/local/crime/article242100806.html

11

https://www.latimes.com/politics/story/2020-12-03/supreme-court-california-ban-on-most-indoor-worship-services

12

https://www.npr.org/2020/11/27/939449928/supreme-court-backs-religious-challenge-to-new-york-covid-19-restrictions

13

https://www.themix.net/2020/10/family-restaurant-fights-back-wins-case-against-pa-governors-unconstitutional-lockdown/

Reference

...

Preuzeto sa:

https://covidlegalusa.com/about/

 

 
0 0